Brouwdag 18

Afgelopen zondag, 13 september, voor de 18e keer een biertje proberen te maken ! Dit keer de Bryggja Tripel.

Tijdens het brouwen geen tegenvallers gehad. Start SG was goed (al heb ik tijdens het spoelen geen extra water toegevoegd, dus ik zal iets minder bier hebben straks).

Dit keer tijdens het maischen de wort zachtjes rond laten lopen via de pomp.

Als extratje tijdens het overhevelen naar het gistvat een ThruMoMeter gebruikt, oftewel de temperatuur in de slang richting vat gemeten.

Direct na afvullen gistvat deze in de nieuw ingerichte ‘koel’kast gezet welke inmiddels is uitgerust met warmtesnoer en de STC-1000. Ingesteld op 22 graden met 1 graad marge. Na 4 dgn monitoren nog geen temperatuurafwijkingen gezien, dus dat lijkt goed te werken. Inmiddels voor de zekerheid een wifi-temperatuursensor erbij gedaan om te checken of de temperatuur onder de 20 of boven de 24 komt.

Stiekem al ff gespiekt op dag 2 en het waterslot stond te sputteren,

Beetje zoete geur uit de koelkast; maar dat is wellicht goed.

Nu vooral wachten en alvast flessen spoelen/reinigen en gaan bedenken of in dat proces nog iets te verbeteren valt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *