Father Hoptimus Maximus IPA 6.3% (2020-04)
Brouwdag 31-10-2020: Begin met 25,0 liter water op te warmen naar 45°. Schroten van de mout: - 5000 gram pilsmout/wheatmout - 500 gram melanoidinmout Voeg alles toe aan maischwater. Maisch-schema: - 10 min. op 45° - 45 min. op 62° - 25 min. op 72° - 5 min. op 78° Kookschema (totaal 70 min.): - nog 60 min.: 50 gram hop 1 Styrian Goldings - nog 10 min.: 30 gram hop 2 Saaz - nog 10 min.: 500 gram glucose Begin SG gewenst = 1.064 --> 1.062 gehaald !

Koelen en overhevelen naar gistingsvat.
Toevoegen ´M44 U.S. West Coast Yeast´ gist (10 gram)
indien temperatuur op 20-25° !
Vergisting:
10 dgn op 20-25°
Lageren:
7 dgn lageren met Dry Hop toevoeging 30 gram hop 3 Goldings
Bottelen:
7 gram per liter = 2,1 gram per flesje
Daarna:
1 wk op kamertemperatuur
3 wkn koel bewaren
Resultaat: gelukt ? / mislukt ?
www.sbi4beer.com: Melanoidin mout wordt gebruikt om donkere bieren met een vol karakter te produceren, omdat deze mout de volle natuurlijke structuur en stabiliteit van het bier stimuleert. Voornamelijk met het doel om een rode kleur aan te brengen, of om de kleur bij te stellen. Verbetert het maalproces. Melanoidin wordt geproduceerd volgens een speciaal moutproces. Het wordt gekarakteriseerd door de proces-vriendelijkheid en de plezierige zweem van karamel.
