Bryggja Tripel 8.5% (2020-03)
Begin met 22,0 liter water op te warmen naar 62°. Schroten van de mout: - 3.500 gram Gerstemout - 2.000 gram Pilsmout - 500 gram Tarwemout Voeg alles toe (incl. rijstvlokken) aan maischwater. Maischema: - 45 min. op 62° - 15 min. op 67° - 20 min. op 72° - 5 min. op 78° Ca. 5 min. gespoeld met wort (geen extra water toegevoegd) Kookschema (totaal 80 min.): - nog 65 min.: 20,0 gram hop 1 Magnum - nog 30 min.: 20,0 gram hop 2 Target - nog 10 min.: 20,0 gram hop 3 Fuggles + Hallertau Mittelfruh - nog 5 min.: 500,0 gram glucose - nog 5 min.: 300,0 gram rietsuiker Begin SG gewenst = 1.070 Koelen en overhevelen naar gistingsvat. Toevoegen Brewferm Top gist (2 x 6 gram) indien temperatuur op 20-25° ! Vergisting: 10 dgn op 20-25° Bottelen: 7 gram per liter = 2,1 gram per flesje Daarna: 1 wk op kamertemperatuur 3 wkn koel bewaren Resultaat: gelukt ? / mislukt ?