# 18

Bryggja Tripel 8.5% (2020-03)

Begin met 22,0 liter water op te warmen naar 62°.

Schroten van de mout:
- 3.500 gram Gerstemout
- 2.000 gram Pilsmout
- 500 gram Tarwemout

Voeg alles toe (incl. rijstvlokken) aan maischwater.

Maischema:
- 45 min. op 62°
- 15 min. op 67°
- 20 min. op 72°
- 5 min. op 78°

Ca. 5 min. gespoeld met wort (geen extra water toegevoegd)

Kookschema (totaal 80 min.):
- nog 65 min.: 20,0 gram hop 1 Magnum
- nog 30 min.: 20,0 gram hop 2 Target
- nog 10 min.: 20,0 gram hop 3 Fuggles + Hallertau Mittelfruh
- nog 5 min.: 500,0 gram glucose
- nog 5 min.: 300,0 gram rietsuiker

Begin SG gewenst = 1.070

Koelen en overhevelen naar gistingsvat.

Toevoegen Brewferm Top gist (2 x 6 gram) indien temperatuur 
op 20-25° !

Vergisting:
10 dgn op 20-25° 

Bottelen:
7 gram per liter = 2,1 gram per flesje

Daarna:
1 wk op kamertemperatuur
3 wkn koel bewaren

Resultaat: gelukt ? / mislukt ?

https://youtu.be/1H_sgp9Rat0

https://youtu.be/Vnm7kRS3VFY

Lees hier het verslag van de brouwdag