# 17

Tripel Karmeliet kloon 8.8% (2020-02)

Etiket Tripel Karmeliet Kloon
Begin met 9,6 liter water op te warmen naar 63°.

Leg 400 gram havervlokken voor ca. 20 min in water van 40°.

Schroten van de mout:
- 4.000 gram Pilsmout
- 400 gram Tarwemout
- 200 gram Carahell

Voeg alles, incl. 400 gram havervlokken, toe aan maischwater.

Maischema:
- 40 min. op 63°
- 25 min. op 72°
- 5 min. op 78°

Naspoelen met 5 liter water op 78°.

Kookschema (totaal 75 min.):
- nog 75 min.: 11,6 gram Magnum
- nog 10 min.: 6,0 gram Koriander
- nog 10 min.: 2 pitjes Kardemom
- nog 10 min.: 800 gram Suiker
- nog 5 min.: 30,0 gram Saaz
- nog 3 min.: 10,0 gram Oranjeschil

Begin SG gewenst = 1.075

Koelen en overhevelen naar gistingsvat.

Toevoegen Wyeast 3787 Trappist High Gravity indien temperatuur
op 22° !

Vergisting:
2 wkn op 22° 
1 wk op 12°
3 wkn op 19,5°

Resultaat: gelukt !

Met dank voor het recept aan www.brouwkeuken.nl