Tripel Karmeliet kloon 8.8% (2020-02)

Begin met 9,6 liter water op te warmen naar 63°. Leg 400 gram havervlokken voor ca. 20 min in water van 40°. Schroten van de mout: - 4.000 gram Pilsmout - 400 gram Tarwemout - 200 gram Carahell Voeg alles, incl. 400 gram havervlokken, toe aan maischwater. Maischema: - 40 min. op 63° - 25 min. op 72° - 5 min. op 78° Naspoelen met 5 liter water op 78°. Kookschema (totaal 75 min.): - nog 75 min.: 11,6 gram Magnum - nog 10 min.: 6,0 gram Koriander - nog 10 min.: 2 pitjes Kardemom - nog 10 min.: 800 gram Suiker - nog 5 min.: 30,0 gram Saaz - nog 3 min.: 10,0 gram Oranjeschil Begin SG gewenst = 1.075 Koelen en overhevelen naar gistingsvat. Toevoegen Wyeast 3787 Trappist High Gravity indien temperatuur op 22° ! Vergisting: 2 wkn op 22° 1 wk op 12° 3 wkn op 19,5°
Resultaat: gelukt !
Met dank voor het recept aan www.brouwkeuken.nl